A Bokréta Alapfokú Művészetoktatási Intézmény arra törekszik, hogy növendékei a tánclépésekkel együtt megtanuljanak kitárulkozni a színpadon, és a sodró lendületű táncok magával ragadják a nézőket a világ bármely szegletén, átadva ezzel Zemplén örökségének egy kis darabját.

ZNE - bokretaiskola
Bokréta, Iskola, néptánc, Bokréta iskola, Sátoraljaújhely, hagyomány, érték, nevelés, gyerek, tánc
16125
page-template-default,page,page-id-16125,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,unknown,wp-accessibility-helper,accessibility-contrast_mode_on,wah_fstype_script,accessibility-underline-setup,accessibility-location-right,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

ZNE

Zemplén Néptáncegyüttes

A Zemplén Néptáncegyüttes 1999 őszén alakult. Az elmúlt években a legrangosabb hazai és külföldi fesztiválokon szerepelt és ért el nagy sikereket. Az együttes legutóbb a zakopanei nemzetközi folklórversenyen Aranybalta díjban részesült. Műsorukban a magyar nyelvterület szinte minden táncát, szokását feldolgozzák, bemutatják.

Természetesen legfontosabb a saját tájegységük, Zemplén (Hegyalja, Hegyköz, Bodrogköz) táncos hagyományainak megőrzése, és autentikus színpadra formálása.

Művészeti Vezető: Fehér János
Asszisztensei: Demek István és Fehér Eszter.

Betűtípus átméretezése
Kontraszt